404 Terase verzi - Green-Art Mana de Lucru

Terase verzi

TERASE VERZI

Terasele verzi ofera o gama larga de beneficii:

1. Beneficii de interes public:

– Imbunatatiri estetice. Crearea de spatii verzi este promovata de multa vreme ca o strategie usoara si eficienta de infrumusetare si ecologizare a spatiului urban.

– Beneficii hidrologice. Terasele verzi au capacitatea de a retine apa. In timpul verii, in functie de tipul de plante, terasele verzi retin intre 70 si 90 % din precipitatiile care cad pe ele, iar in timpul iernii retin intre 25 si 40 %.

– Controlul temperaturii. Teresele verzi ajuta la mentinerea unei temperaturi moderate pe timp de vara.

– Imbunatatirea calitatii aerului. Plantele ajuta la captarea aerului poluat si a depozitarilor atmosferice, la reducerea distributiei de particule de praf si la impiedicarea producerii de smog.

2. Beneficii personale:

– Eficienta energetica. Una dintre beneficiile majore ale teraselor verzi este reducerea cantitatii de energie necesara pentru atingerea unei temeraturi ideale, deoarece acoperisurile sunt principala sursa prin care se pierde caldura.

– Sporirea durabilitatii membranei acoperisului. Prezenta unei terase verzi reduce expunerea acoperisului la fluctuatii mari de temperatura (ce poate crea micro-fisuri) si radiatii ultraviolete

– Protectie impotriva incendiului. Terasele verzi scad nivelul de caldura degajata la ardere, reducand astfel risul de extindere al unui incendiu.

– Reducerea zgomotului. Terasele verzi sunt o alegere excelenta pentru atenuarea zgomotului, acestea fiind capabile sa-l reduca cu 40-50 decibeli.

– Terasele verzi cresc valoarea pe piata imobiliara a locuintei.

– Stare de sanatate imbunatatita. Poluarea redusa din zona teraselor vezi si calitatea imbunatatita a apei pot sa conduca la o diminuare a solicitarilor de atentie medicala.

– Oportunitati educationale. Terasele verzi pot fi un mijloc distractiv si interesant pentru copii de a invata aspecte legate de biologie.